Κυριακή 18 Μαΐου 2008

Ανοιχτή Επιστολή προς το Διοικητικό Προσωπικό του Ιδρύματος

Αιγάλεω,14.5.2008

Πήραμε το θάρρος να καταρτίσουμε ένα «ψηφοδέλτιο της πρώτης μέρας», ανοίξαμε μια «πύλη έκφρασης» για τον καθένα εδώ μέσα, μια δυνατότητα δηλαδή του να ψηφίσετε και κάτι άλλο εξόν από τα γνωστά και καθιερωμένα τα τελευταία 15 χρόνια.
Έργο βαρύ , πολύμοχθο.

Θα σας πω, πως οι Διοικητικοί, αποτελούν τον «ιστό» αυτού του Ιδρύματος και πως είναι «αχάριστο» η ψήφος τους να ισοδυναμεί με το ένα δέκατο εκείνης του απλού Φοιτητή.
Θα σας πω κι’ άλλα πολλά.

Έχω ένα όνειρο, να μην υπάρχουν «μαύροι» εδώ μέσα.

Και δεν πα να το έχεις, θα μου πει ένας «πολιτικός ρεαλιστής», ότι κι’ αν τάξεις σε μας , ο «καθιερωμένος Πρόεδρος» είναι γνωστός εκ των προτέρων και δίνει τα ελάχιστα, που ευχαριστώ του λέμε και γι’ αυτά καλά να είναι ο άνθρωπος.
Θα σας πω τότε, πως το άρθρο 16 μιλά για πλήρη Αυτοδιοίκηση. Θα σας πω, πως και σεις συμμετέχετε σε αυτήν θέλουν δεν θέλουν . Θα σας πω, πως υπάρχει και το «Εσωτερικό μας Σύνταγμα» , ο Εσωτερικός Κανονισμός, που τυπώνεται σε ΦΕΚ & ρυθμίζει τα πάντα, από το ωράριο, μέχρι τις απαιτήσεις & τα Δικαιώματα Θα σας μιλήσω για «τρεις μέρες πολύωρης δουλειάς» την εβδομάδα που ισοδυναμούν με πέντε σε απόδοση, χωρίς να ζημιώνει το Κράτος. Θα σας πω κι’ άλλα πολλά.

Γιατί ψηφίστηκε μέσα σε δέκα λεπτά, γιατί σας ρίχνει στο «σίδερο»?
Δεν έχετε συνδικαλισμό, άποψη, Ψήφο?
Δεν αξίζει η προσφορά σας τόσα χρόνια , να τυπωθεί αυτή η Άποψη, για να ισχύσει?

Από όλες τις πέτρες όμως εδώ μέσα μπορεί ο καθένας μας για την Ελευθερία του να κτίσει Ναό ή Τάφο.
Διάλεξε, ρίξε την ψήφο σου έξυπνα ή «κουτά». Στα χαρτιά στις 22 του Μάη για κάποιες λιγοστές ώρες τ’ Αφεντικό είσαι Εσύ. Τ’ Αφεντικό διασκεδάζει!....

Αυτά εγώ και άλλοι άλλα.

Ο αφοσιωμένος σας έμπιστος:
Ιωάννης Καζαντζάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: